Membesar dengan NESTLÉ LACTOGROW® Aktif

Assalammualaikum 
Perkembangan awal anak-anak bukan sahaja memberi kesan kepada kesihatan fizikal dan kesejahteraan positif dalam kehidupan awal mereka, ia juga penting bagi tumbesaran anak-anak agar mereka mendapat khasiat dan nutrisi secukupnya dalam mencapaii tumbesaran yang optimum. Memang tidak dinafikan, pemakanan seimbang adalah penting untuk potensi anak-anak berkembang secara sihat namun kadangkala terdapat isu bantut di kalangan anak-anak yang disebabkan oleh kekurangan nutrisi dalam pemakanan seharian mereka terutamanya kalsium. 

Dalam dunia yang serba mencabar dengan pandemik COVID-19 yang sedang melanda pada masa kini, ibubapa pasti berusaha untuk memastikan anak-anak mendapat zat dan nutrisi yang cukup untuk perkembangan awal anak-anak. 

NESTLÉ LACTOGROW® Aktif yang akan berada di pasaran akan menggantikan NESTLÉ LACTOKID yang diberikan wajah baharu dengan kebaikan nilai nutrisi yang sama seperti sebelumnya. NESTLÉ LACTOGROW® Aktif yang kini dirumus untuk kanak-kanak berumur 1 hingga 6 tahun mengandungi lebih banyak kalsium, selain DHA dan 18 vitamin serta mineral yang penting bagi menyokong tumbesaran kanak-kanak secara optimum. 


Menurut Jasmin Estacio, Pengurus Perniagaan Nestlé Nutrition Malaysia,: "Perkembangan anak-anak yang sihat akan meningkatkan kesihatan mereka pada tahun-tahun yang akan datang dan tahun-tahun yang akan datang, dan membawa kesejahteraan positif bagi kehidupan anak-anak. NESTLÉ LACTOGROW® secara aktif berharap dapat menyokong ibu bapa melalui sokongan produk harian, Untuk memberikan perkhidmatan terbaik kepada anak-anak pada tahap kehidupan yang penting ini. Kami berharap dapat terus memberi sokongan kepada ibu bapa untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pentingnya nutrisi, terutama kalsium, untuk menyokong pertumbuhan anak-anak! "

Nestle Lactogrom Aktif kini didatangkan dengan pek 900gram dalam dua kumpulan umur iaitu NESTLÉ LACTOGROW® Aktif 1-3 dan  NESTLÉ LACTOGROW® Aktif 4-6. Kedua-dua produk ini boleh didapati di kedai-kedai di seluruh negara. Untuk maklumat lanjut, sila layari :till then

Post a Comment

0 Comments