Quote About Life

“In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.”

― Robert Frost

What's New

Ai De Beijing

akhirnya, sampai juga saya di Beijing, China. Setelah hampir setahun mengumpul duit dan dana untuk accomodation, transport, expenses di sana.. perghh.. setahun mengumpul duit ok.. :D

Rinduku di Padang/Bukittinggi

Padang/Bukittinggi, aku kembali lagi. Kali ni dengan keluarga pula.. Pertama kali bawa Iman ke luar negara, alhamdulillah, syukur nikmat ...

Enter Slide 3 Title Here

Go to Template. Click on Edit HTML. Replace these texts with your own description. This template was designed by NewBloggerThemes.com ...

Enter Slide 4 Title Here

Go to Template. Click on Edit HTML. Replace these texts with your own description. This template was designed by NewBloggerThemes.com ...

Recent Info


Saturday, February 28, 2015

Holiday mood is ON!!!!

Posted by Anil Wanina On 11:00 AM
Assalammualaikum...

Bismillah... Holiday mood is ON.. doakan perjalanan kami.. selamat pergi dan selamat kembali..
 sepanjang aku cuti ni, tak dapat la nak blogwalking kat blog korang, tak dapat la nak drop komen kat entry uols.. tapi jangan risau.. lepas aku balik cuti.. aku terjah kaw kaw punye blog korang tauuu... ^_^ 

So, sepanjang aku cuti ni.. aku sajikan korang ngan kisah stori mori percutian aku ke Krabi bulan lalu. It's an auto publish entry tapi aku tau memang tazzabar nak baca cerita ceriti Krabi aku ritu kan kann kannn.. ^_^ korang Enjoice ye.. feel free to drop comment ya...



till then, tatababai

What's New

Tuesday, February 24, 2015

Selasa.. Rabu.. Khamis.. Jumaat...

Posted by Anil Wanina On 4:29 PM
Assalammualaikum...

Kejap je dah Selasa.. lepas tu Rabu.. Khamis.. Jumaat.. haihh... dalam kepala otak ni dok fikir.. lambat lagi.. tapi hakikatnya... counting days je kot.. hukhuk.. walaupun dah setahun membeli belah tiket.. tapi still macam tak prepare sangat.. apakah????

Walaupun itinerary macam dah confirm awal-awal dulu.. tapi last minit ada je nak pinda..

- Doakan agar kami selamat pergi dan selamat kembali
- Doakan agar kami tak sesat
- Doakan agar kami kurus sempena trip Jom Kurus 1 Korea.. 

kuikuikuiii

Baiklah.. short entry sebab mata aku dah berpinar-pinar mengadap menda alah kat bawah ni... #_#



till then, tatababai

What's New

Monday, February 23, 2015

Pemenang contest Wanita dan Bracelet!!

Posted by Anil Wanina On 8:30 AM
Assalammualaikum...

Hai uols.. nak update sikit.. buat 4 orang yang bertuah yang sudi tinggalkan jejak kat entry Wanita dan Bracelet?.. ehem.. ^_^

Tahniah buat semua yang tinggalkan jejak iaitu :

1. Sofu Hashim
2. Norhidayu Abdullah
3. Nik Nur Khaireen
4. Jari Manis

Walaupun nak bagi pada 5 orang pemenang.. tapi inilah 4 orang yang sudi drop komen... macih.. ^_^

Korang semua akan dapat gelang candy crush ni secara random... ^_^ harap korang suka....



Uols.. sila bagi alamat uols sebelum 25 Februari 2015 ni ye untuk tujuan pengeposan hadiah... kalau uols bagi lepas dari tarikh itu, dikhuatiri korang akan dapat lambat hadiah itu kerana saya akan bercuti panjang selepas itu.. ^_^

Emel alamat uols kat kita ye.. : anilwanina@gmail.com

till then, tatababai

What's New

Thursday, February 19, 2015

Pakej muzik MURAH di FR FENOMENA

Posted by Anil Wanina On 9:30 AM
Assalammualaikum…

Selamat pagi kawan-kawan.. semoga hari-hari indah dan ceria untuk korang semua.. ^_^ so? Apa plan hujung minggu ni? Cuti panjang kan ni.. takkan la takde bercuti ke mana-mana? Hehehe.. kalau takde ke mana-mana, meh nak ajak uols pegi belajar main alat muzik kat FR FENOMENA MUSIC. Kat mana tu? Dekat Cyberjaya je.

Alamak.. kat Cyberjaya? Macam mahal je..

Eh.. tak mahal la.. korang akan surprise bila baca entry ni sampai habis.. sebab harganya tak semahal living cost kat sana tau.. tak caye?? Jom baca sampai habis.. ^_^


FR FENOMENA MUSIC


Antara instrumen yang dijual


Antara aksesori yang dijual

FR FENOMENA MUSIC telah beroperasi sejak Jun 2013 dan walaupun masih baby lagi, tapi jangan tak tahu, FR FENOMENA MUSIC ni telah mendapat sijil pentauliahan sebagai pusat bertauliah oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran untuk melaksanakan Sijil Kemahiran Malaysia. Dan kalau korang nak tau, dalam Malaysia ni, FR FENOMENA MUSIC ni adalah satu-satunya pusat bertauliah untuk melaksanakan Sijil Kemahiran Malaysia bagi bidang Pemuzik Kontemporari.

Walaupun baru setahun jagung beroperasi, FR FENOMENA MUSIC ni telah menyediakan pelbagai perkhidmatan antaranya menjual dan membekalkan perlatan muzik, aksesori, sound proof / block, sewaan PA sistem dan event management. So, kalau ada yang nak gunakan khidmat dorang ni untuk majlis-majlis rasmi, kenduri dan sebagainya, boleh contact dorang terus. Insya Allah, boleh dapatkan khidmat dorang dengan harga yang sangat berpatutan.


Promosi Luar oleh FR FENOMENA

Selain dari itu, bagi yang suka jamming.. huhuu..  FR FENOMENA MUSIC juga turut menyediakan studio muzik untuk korang jamming puas-puas dengan harga serendah RM30 sejam.. dan jumlah jam yang korang jamming ni boleh kumpul tau.. cukup 9 jam.. korang boleh dapat FREE 1 jam.. untung kan.. ^_^  jangan sampai jahanam alat muzik tu sudah.. hahahah.. kalau masuk karaoke pun tak dapat harga macam tu tau sekali masuk ramai-ramai. Hihih.. siap bole buat konsert dalam jamming room tu.. haahaha kalau korang nak buat recording suara ke, pun ada juga tau kat sini. Macam aku ni kat opis ada join koir, so salu la juga buat recording suara ni untuk double up suara.. tapi salu jauh-jauh tempat nak recording tu.. so, lepas ni, bolehlah pegi FR FENOMENA MUSIC untuk buat recording.. ^_^


Studio

Kalau zaman-zaman aku dulu, aku rasa ramai ada impian nak belajar main piano kan.. termasuk aku sendiri la.. kadang-kadang beli music box tu dengar lagu dia.. terus verangan nak main piano ikut lagu tu.. sape ada perasaan macam tu, jom sep.. kita sama!! Hahaha.. Tapi sebab dulu kos nak belajar muzik tu mahal nau.. tak mampu.. T_T Tapi sekarang tidak lagi.. FR FENOMENA MUSIC ada menyediakan kelas muzik bagi yang berminat untuk belajar bermain instrumen muzik seperti piano, drum, gitar, biola dan sebagainya dengan harga yang sangat murah. Tenaga pengajarnya pula adalah terdiri dari graduan-graduan dari MMU dan lecturer Lim Kok Wing yang memang terer la.


Cikgu kami

Aku sendiri join kelas gitar kat FR FENOMENA MUSIC ni.. masuk tahun ni, rasanya ada lebih 9 bulan kot aku belajar main gitar kat sini. Dari tak tau chord muzik langsung, sekarang ni.. ehem.. tak la kata dah terer macam pemain gitar profesional kan.. tapi boleh la kalau takat nak main lagu NAJWA LATIFF tu.. kahkahkahh.. aku join kelas kat sini starting RM450 dapat FREE registration, FREE kelas untuk 2 bulan dan FREE gitar akustik. See.. dah bape banyak penjimatan aku dapat kat situ.. Iman sendiri aku hantar untuk join kelas piano kat sini. Ni kira pakej ibu dan anak la.. hahahha.. kot la korang nak try family package ke.. boleh cuba tanya kat FR FENOMENA MUSIC mana la tau dapat diskaun kan.. ^_^ bagi yang dah ada gitar sendiri tu, nak join juga, takde masalah.. dengan yuran bulanan sebanyak RM120 untuk 4 sesi (30-45 minit per sesi).. aku rasa takde masalah untuk korang jadi lebih expert dari aku.. ehem..

Kami tengah belajar

So, apa tunggu lagi? Dari korang buang masa tak tentu arah melepak kat Alamanda tu, apa kata korang cuba belajar main gitar ke.. untung-untung boleh buat group busking.. jadi macam Caliph Buskers tu.. syukur alhamdulillah..

FR FENOMENA sentiasa mengadakan promosi-promosi untuk korang-korang yang berminat untuk belajar bermain instrumen muzik ni.. so, kalau korang minat, jangan lepaskan peluang ni..




Antara pakej gitar

Pakej kelas gitar

So, dari tadi aku dok sebut-sebut soh contact FR FENOMENA MUSIC ni kan.. mana contact no nye??? Hehhee.. jangan marah uols..

Operation hours

Boleh contact FR FENOMENA MUSIC di talian seperti tertera :

Telefon : 012-354 3622 / 012 – 369 9242



till then, tatababai

What's New

Wednesday, February 18, 2015

Alkisah cuti dan bajet percutian

Posted by Anil Wanina On 9:00 AM
Assalammualaikum..

Bila bercerita tentang bajet.. kalau boleh semuanya nak jimat.. hatta penginapan pun serba serbi nak jimat.. maklum la.. makin depan bulan April ni.. makin bimbang dibuatnya.. belum ada pape lagi.. semua harga dah naik dulu.. huhuu..

Apa pendapat korang? Murah tak RM397.94 tu untuk 5 hari 4 malam? Ini betul-betul bajet sebab memang bercuti untuk ke tempat-tempat menarik.. bukan macam kat Koh Samui, memerap je dalam bilik.. hihiihii..

Hotel juga ala-ala backpackers style siap provide washing machine lagi.. hakhakhak.. tapi sebab kami bertiga sefamily, makanya bilik pun untuk family la.. ni pun tak tau la muat ke tidak dengan Iman yang makin membesar bagai juara.. silap-silap.. ada yang kena bentang toto jugak ni nanti.. ^_^

Aku belum booking lagi sebab tengah tumpu pada Mega Trip bulan depan.. ehem.. itu je la mega trip untuk tahun ni..lain-lain semua mini-mini sahaja.. lepas balik Mega Trip.. barulah segala macam perancangan percutian untuk selepas dan selepas itu diuruskan sedikit demi sedikit..



Bercerita tentang Mega Trip.. ehemm.. walaupun dah lama rancangnya.. tapi itu la.. dasar orang yang suka bertangguh.. tengok last minit ni.. keje pun tak siap lagi.. masa tu mula la nak salahkan bos.. sape suruh bagi keje last minit.. T_T dengan cuti tak approve lagi, permohonan ke luar negara tak buat lagi.. bagaimana sih??

Doa-doakan saja moga perancangan ini dipermudahkan.. nak buat macam mana.. bos pun kena layan staff kaki jalan.. kang dok opis lelama mau staff ni stress doploh pat jam.. ngan muka selenge macam orang dalam pantang.. hikhokhikhok..

okbai...

What's New

What's New?

UA-57011188-1