Featured Contents

Senarai Peserta Mother's Day Giveaway by Anil Wanina

Dah join Mother's Day Giveaway by Anil Wanina? Okey.. jom check balik ada tak nama korang.. check betul-betul ye sebelum [...]

Latest Posts

1

Soul of Asia : Running Man di Seoul World Cup Stadium

Anil Wanina Friday, May 29, 2015 , , , , ,
Assalammualaikum..

Annyeonghaseyo… hari ke-5 ini kalau ikut dalam itinerary.. banyak tempat nak pegi.. tapi ada yang kitorang skip sebab dah janji ngan David nak pegi sama.. so, mana yang kita boleh cover ari ni.. kita cover.. ^_^

Hari ni kami nak ke Seoul World Cup Stadium.. Ehem.. sebagai peminat setia team Running Man… mesti la kena pegi sini sebab Running Man penah buat kat sini kannnn…. Nak masuk Everland tak cukup kewangan.. so, kita ke sini je la.. hahahah..  #cheapskate

0

MILO ® Nutri G, rasa sekali, pasti nak lagi !

Anil Wanina Thursday, May 28, 2015 , , , , ,
Assalammualaikum…

Pernah tak dengar ayat, ‘minum MILO anda jadi sihat dan kuat’.. ^_^ Heheheh… trend sudah berubah.. tapi MILO®  tetap berada di hadapan. Kali ini evolusi MILO ® menyaksikan produk baru MILO ® Nutri G TM yang diadun sempurna dengan formula khas yang bukan sahaja memenuhi keperluan diet golongan dewasa, malah sangat sesuai bagi korang yang tengah diet.. yang nak kurangkan makan… pasti teruja dengan MILO ® Nutri G TM yang memang berkhasiat dan pasti mengenyangkan.

4

yeayy... hadiah on the way...

Anil Wanina ,
Assalammualaikum...

Buat pemenang Mother's Day Giveaway by Anil Wanina yang dah bagi nama tu... hadiah korang semua on the way... terima kasih korang... ^_^


Bagi yang tak bagi nama sebelum tarikhnya... sorry korang.... lepas ni rajin-rajinkan jenguk blog ni ye.. mana tau ada contest lain pulak... ^_^ sentiasa alert tauu...

till then, tatababai

What's New
0

Buffet Ramadhan 2015 : Grand BlueWave Hotel Shah Alam

Assalammualaikum…

Tengah hari tadi aku dijemput untuk menghadiri Media Food Review Ramadhan Buffet bagi mempromosikan Promosi Sinaran Ramadhan 2015 di Grand BlueWave Hotel Shah Alam bersama dengan team Kelab Blogger Ben Ashaari yang ohsem sangat… kami semua memang kaki makan.. hihii…

1

Soul of Asia : Shopping di Insadong dan Menikmati Sunset di Namsam Tower

Assalammualaikum..

Annyeonghaseyo.. sambung stori Korea ye... ^_^

kejap je dah hari ke-4 kan… hari ni pun kira hari shopping juga la sebenarnya.. tapi niat sebenarnya nak makan aiskrim panjang yang femes tu.. huhuhu.. so, kitorang pun gerak dari Anguk Stn turun kat Jongno 3(sam) ga untuk ke Insadong ni.. jalan punya jalan.. eh eh.. nape tak sampai lagi ni… sosat rupanya.. hahahha.. pastu tanya-tanya orang.. rupanya depan tu je.. huk oloo.. tah pape kitorang ni.. ni mesti angau sebab semalam shopping banyak sangat.. vavavaaa

Sampai je.. kitorang terus nampak kedai aiskrim panjang… tapi kedai tak bukak lagi.. takpe.. kita jalan dulu.. memang best la kat sini.. banyak kedai-kedai unik kat sini.. even kedai kosmetik pun berlambak kat sini.. tak yah la nak jalan sampai Myeongdong kan.. tapi kalau dah dok area Myeongdong.. soping sana je la.. tak yah sampai sini.. hihhihi..

Kat sini kitorang sempat beli baju sejuk.. murah terbabas.. since kitorang ni sama citarasa.. kitorang amik sorang satu design sama.. huhuhu.. harga baju sejuk ni KRW20,000. Murah giles.. tapi yang wat geram.. bila jalan depan sikit kat kedai lain.. dapat plak baju sejuk ni harga lagi murah.. tapi saiz kecik la.. so, takpe la.. sebab badan besar.. pakai kain banyak.. so harga pun banyak sikit.. tapi still murah lagi la berbanding kat negara berGST lain..

Sehari sebelum aku ke Insadong ni.. encik suami soh cari janggut naga.. aku takde la plak survey pasal menda ni.. rupanya... memang ada kat Insadong... dapat tengok dorang buat janggut naga tu LIVE wei... kat Insadong ni ada 2 tempat.. sebelah-sebelah je kedai dia.. so, pilih la nak kedai yang mana satu.. yang aku pegi ni kedai yang penah masuk TV kat National Geographic.. ni encik suami la yang kata.. hihihi..

Moh layan gambar.. jangan muntah suda.. kikikii

3

Macam mana aku boleh join AABC?

Anil Wanina Tuesday, May 26, 2015 ,
Assalammualaikum..


Bertalu-talu pulak emel masuk tanya pasal macam mana nak join AABC ni.. huhuu.. aku ni pun try and error je semalam try check dengan AirAsia.. tetau je dapat invitation malam tu juga...
5

Akhirnya... member of AirAsia Blogger's Community

Anil Wanina ,
Assalammualaikum..



Yeay.. finally I'm part of it... banyak missed dorang nye event ni.. so, after this.. harap sempat catch up dan tak sabar nak terus kumpul BIG POINT bersama AirAsia.. hihihihi
3

Buffet Ramadhan 2015 : Bangi Golf Resort Restaurant

Anil Wanina Monday, May 25, 2015 , , , ,
Assalammualaikum..

Bangi Golf Resort Restaurant (BGR), nama yang tidak asing lagi. Kali terakhir aku datang sini pada tahun 2010. Gile lama.. tu pun sebab ada dinner kat sini. So, pada tahun ni.. alhamdulillah.. aku dijemput sebagai seorang blogger untuk ke sesi food review sempena buffet ramadhan di situ. Haruslah aku suka sebab ini umpana mini gathering bersama blogger-blogger yang lain. Selain dari makan, dapat beramah mesra dengan chef-chef kat BGR.. hihihi..

Seperti tahun-tahun yang lalu, pada kali ni, BGR sangat digemari ramai kerana kepelbagaian juadah dan kualiti masakan yang disediakan. Selain itu, BGR juga turut menawarkan pelbagai jenis sajian istimewa yang bukan hanya 50 jenis hidangan.. tapi 200 sajian dalam satu-satu masa. Bukan sahaja masakan Melayu, malah sajian Barat dan masakan Timur turut digemari dan menjadi pilihan pengunjung.

Istimewanya, pada tahun 2015 ini, pasukan dapur BGR menghasilkan sesuatu yang lain dari yang lain dengan konsep dapur terbuka dan pengunjung sendiri boleh melihat chef-chef kita beraksi dan boleh berinterasi secara langsung dengan mereka. LIVE dari dapur tauuu... ^_^

Okey la.. takmo tulis lagi... aku sendiri terliur bila terkenang balik juadah-juadah yang ada masa food review hari tu. Bertambah-tambah aku makan.. kikikii..


6

Blog Anil Wanina di #NNFeaturedFriday

Anil Wanina Friday, May 22, 2015 ,
Assalammualaikum..

It's Friday... terima kasih Nuffnang kerana memilih untuk #NNFeaturedFriday yang selalu sangat la orang dok idam-idamkan tu.. ^_^

 
Copyright 2010 The Other Side of Me