Quote About Life

“In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.”

― Robert Frost

What's New

Ai De Beijing

akhirnya, sampai juga saya di Beijing, China. Setelah hampir setahun mengumpul duit dan dana untuk accomodation, transport, expenses di sana.. perghh.. setahun mengumpul duit ok.. :D

Rinduku di Padang/Bukittinggi

Padang/Bukittinggi, aku kembali lagi. Kali ni dengan keluarga pula.. Pertama kali bawa Iman ke luar negara, alhamdulillah, syukur nikmat ...

Enter Slide 3 Title Here

Go to Template. Click on Edit HTML. Replace these texts with your own description. This template was designed by NewBloggerThemes.com ...

Enter Slide 4 Title Here

Go to Template. Click on Edit HTML. Replace these texts with your own description. This template was designed by NewBloggerThemes.com ...

Recent Info


Thursday, November 27, 2014

Family trip sempena besday

Posted by Anil Wanina On 8:48 AM
Inilah gamaknya bila dah gaji ni... hahahaa.. pantang ada duit nak berjalan saje.. kohkohkohhh... ekceli ni adalah family trip.. just a short trip sempena Hari Keputeraan Sultan Selangor kan.. adik beradik semua berada di rumah.. so, aku arrange satu short trip untuk family besar aku ni..bukan senang nak kumpul-kumpul semua adik beradik ni.. ni pun yang sulung tak dapat join sebab bizi nak pindah umah pulakkk katanyer...

Ini semalam la aku booking.. rini baru confirm.. alhamdulillah.. ingatkan dah takde kosong.. rupanya ado.. hihihi.. 

so, harap-harap ini adalah trip terakhir untuk tahun ni.. ehem ehemm.. bole caye ke??? hahahah.. 



till then, tatababai

What's New

Tuesday, November 25, 2014

Minitrip 2015 : Trip group wassap

Posted by Anil Wanina On 9:30 AM
ini adalah cerita minggu lepas masa aku tengah struggle sakit gigi.. ko hado? tengah sakit-sakit gigi boleh pulak booking tempat untuk holiday... kohkohkohh... diriku dah holiday memang tak dapat dipisahkan.. ^_^

kalau ikutkan.. lama dah booking tiket ni.. ada setahun kot.. ni pun dah macam lambat gile baru booking accomodation.. ini consider trip balik kampung jugak la ni.. kalau dulu pegi ngan kawan, kali kedua pegi ngan family.. kali ketiga ni pegi dengan.. ehem ehemmm... ^_^ 

ni adalah trip group wassap yang aku dah pengaruh siap-siap.. lama gile aku pujuk dorang ni ajak join trip ni.. tapi sorang je yg terpengaruh.. kahkahkahh... yang sorang lagi masih teguh ngan trip London dia tu.. takpe la.. moga dibukakan pintu hati dia semoga dia join trip ni.. dapat la mengenang kembali ohsem trip dolu-dolu tu.. ^_^

untuk yang berkenaan... jom la.. jom laaa.... x puas aku pujuk kat wassap.. aku pujuk kat blog plak.. hahahaha.. 



till then, tatababai

What's New

Monday, November 24, 2014

salam petang.... lama pulak tak survey harga tiket kan..  ^_^ ni nak share ngan korang... ehemm... korang nak bercuti ke Sabah dengan kos yang murah?

Tau tak AirAsiaGo tengah wat sale sekarang ni... aku tengok je terus rasa teruja meronta-ronta je jari jemari ni nak beli tiket. hokeyyy...nasib la tak gaji lagi... tapi esok dah gaji kan.. ehem ehem.. bole dipertimbangkan.. hakhakhakk..

okey.. nak share ngan korang... Tawau adalah antara tempat yang best juga la untuk kita bercuti kan..lebih-lebih lagi, Tawau adalah airport perantara untuk ke pulau-pulau tercantik di Malaysia ni seperti Sipadan, Mabul, Kapalai.. wahhh... aku terus eksaited!!!!

aku dah penah turun Tawau awal bulan November ni.. tapi takde la aku merendek sampai ke pulau-pulau kat Semporna tu.. so, kali ni.. aku saje-saje la survey tiket kan.. lahaii.. mahalnya.. T_T tapi takpe.. aku gedik pulak buka AirAsiaGo.. ahahh.. ada sale!!!

Mari kita tengok... paling murah pakej 3D2N untuk seorang boleh dapat RM176 sahaja...

Murah ke idak?? Nak tau kenapa aku kata murah??

Sebab harga tu TERMASUK :

+ tiket flight
+ hotel untuk 2 malam

murah ke idak????

Tapi minimum pegi untuk 2 orang la kan.. which total untuk 2 orang adalah RM350.90 SAHAJA!!!!!

Okey.. aku dah gila dah ni... 

Korang nak gila skali??? Tengok screen yang aku captured ni....

seme harga yang tertera tu harga untuk 1 orang

Okey.. kita pilih pakej yang paling murah skali..... kita tengok berapa total yang perlu kita bayar untuk percutian TERMURAH ni...


pakej harga untuk 1 orang

total serendah RM350.90 untuk 2 orang.


Kalau ada yang just nak dok hotel yang dipilih tu untuk sebahagian trip je.. pun boleh.. masa nak buat searching tu.. jangan lupa TICK pada checkbox di bawah.. ^_^




Selain dari Tawau ni.. ada banyak lagi tempat-tempat lain.. tapi Tawau je la yang ada offer pakej under RM200.. hihihih..... 

so korang? ke mana korang pada cuti sekolah ni??? 



till then, tatababai

What's New

30 Days Blog Challenge #Day 9 : How Do I Stay Positive

Posted by Anil Wanina On 12:16 PM
Salam tengahari... baru balik dari klinik gigi ye... alhamdulillah.. getting better dan harap takmo sakit-sakit gigi lagi dah.. hahahaha

Orait.. sambung cabaran 30 hari... ^_^

Aku ni sangat positif orangnya.. tapi kadang-kadang ada la juga negatifnya.. tapi takde la sampai berbulan-bulan aku dok hadap negative thinking tu sampai menjejaskan emosi aku ni kan..

Bukan tak penah jadi mcam tu.. mm.. penah sangat.. memang abis jatuh performance aku masa tu.. T_T bukan je effect kat performance keje tapi emosi terganggu dan macam-macam lagi la..

Tapi aku cepat-cepat positif.. macam mana?

1) Lupakan secara perlahan-lahan masalah tu..
2) Forgive and forget...
3) Hadapi segala masalah tu dengan tabah.. jangan hindari..
4) Solat dan mohon pada Allah.. agar ditenangkan hati, diberikan kekuatan untuk menghadapi dugaan..

Memang betul.. bukan mudah nak berkata-kata kan.. aku adh hadapinya.. dan.. lain orang.. lain caranya untuk hadapi menda ni.. tapi tak salah mencuba kan...

Lagipun, tak rugi pun bersikap positif..skang ni kalau aku rasa ada masalah ke apa ke.. aku malas nak fikir.. baik aku tido je... bukanlah lepas tu masalah ilang ke apa.. tapi sekurang-kurangnya fikiran aku lebih tenang lepas tu.. daripada aku wat menda tak senonoh masa tengah marah kan...

so.. stay positive ya.. ^_^



So, macam mana aku kea

till then, tatababai

What's New

Friday, November 21, 2014

30 Days Blog Challenge #Day 8 : OOTD

Posted by Anil Wanina On 9:30 AM
Salam Jumaat... OOTD aku rini??? Hahahha.. time sakit gigi ni la sampai turn OOTD kannn... dah la pipi bengkak.. macam pau Ahmad dah ni... mm.. demi cabaran ni...

ok fine.. ^_^



OOTD

pau of the day... hahahahahaa.. okbai


till then, tatababai

What's New

What's New?

Free Info


UA-57011188-1