Quote About Life

“In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.”

― Robert Frost

What's New

Ai De Beijing

akhirnya, sampai juga saya di Beijing, China. Setelah hampir setahun mengumpul duit dan dana untuk accomodation, transport, expenses di sana.. perghh.. setahun mengumpul duit ok.. :D

Rinduku di Padang/Bukittinggi

Padang/Bukittinggi, aku kembali lagi. Kali ni dengan keluarga pula.. Pertama kali bawa Iman ke luar negara, alhamdulillah, syukur nikmat ...

Enter Slide 3 Title Here

Go to Template. Click on Edit HTML. Replace these texts with your own description. This template was designed by NewBloggerThemes.com ...

Enter Slide 4 Title Here

Go to Template. Click on Edit HTML. Replace these texts with your own description. This template was designed by NewBloggerThemes.com ...

Recent Info


Monday, December 22, 2014

MAS : Joy of Travelling

Posted by Anil Wanina On 3:02 PM

Memanjang MAS ni wat sale kan.. ^_^ alhamdulillah.. meh nak share sikit dengan korang.. Sempena korang-korang yang suka travel ni.. ehem.. termasuk diriku jua.. hikss.. so, MAS sekarang tengah buat sale hujung tahun.. Hahhh.. yang nak plan pegi Europe tu.. ini lah masanya yang sesuai untuk korang terjah website MAS, riki-riki tarikh yang sesuwai untuk korang pegi travel ke Europe tu time Valentine Day ke kannnn..

Tapi bukan Europe je tauu..  negaraASEAN pun hadoo... nak pegi Korea?? Hahh.. serendah RM1,350 per pax je tau... dengan baggage allowance sebanyak 30kg.. bole tapau aweks korea atau jejaka K-Pop satu bawa balik masuk luggage.. hihihihi..

Booking Date : 22 - 31 Disember 2014
Travel Date : 1 Jan - 28 Februari 2015

Untuk maklumat lanjut dan tempahan tiket, boleh layari laman web Malaysia Airlines


till then, tatababai

What's New

Rezeki dan Ilmu penghujung 2014

Posted by Anil Wanina On 8:30 AM
Assalammualaikum.. alhamdulillah... banyak pula rezeki hujung-hujung tahun ni.. ^_^ syukur... 

Bak kata blogger Ben Ashaari.. siapa kata jadi blogger tak bole jana pendapatan??? Walau apapun, tawakal, usaha dan berdoa agar setiap usaha yang kita dah buat tu tak sia-sia.. amin...

Ini juga adalah antara intipati yang disampaikan oleh penceramah ketika aku kursus baru-baru ni di Morib. Memang makan dalam.. 

Antara kata-katanya, 

"kalau kita ada duit, keluarkanlah walaupun hanya 1 ringgit.. jangan simpan duit kepuk-kepuk dalam poket.."

Dia bagi contoh, 

"Kalau kita keluar dengan keluarga kita, dengan anak-anak kita.. tetiba anak amik mainan robot yang berharga RM150, lepas tu isteri pulak amik blusher brand MAC dengan harga RM100.. bila nak bayar tu, jangan pula dok marah isteri ngan anak amik barang mahal-mahal"

Gitu.. penceramah ni turut ajar, supaya kita ikhlaskan setiap pemberian kita.. dan insya Allah.. lebih besar ganjarannya untuk kita nanti..

Dia kata, 

"Setiap kali nak belanjakan duit ni.. niatkan dalam hati.. contohnya macam kes kat atas tadi tu kan.. terus niatkan dalam hati"

"Ya Allah... aku belanjakan duit aku ini sebanyak RM250 ni untuk keluarga aku, demi kebahagiaan keluarga aku, aku ikhlas dan aku pasrahkan kepadaMu untuk memulangkan kembali 30% / 50% / 100% kali ganda dari apa yang aku belanjakan"

Katanya, niat mesti IKHLAS.. dalam masa kita berniat tu.. bukan je di mulut.. dari di hati juga kena IKHLAS dan PASRAH tau.. Insya Allah...

Bagi kawan-kawan yang rajin baca ni.. bolehlah amalkan.. mana la tau kan.. 

Ilmu ni dinamakan SEFT.. kalau korang suka.. nanti aku share lagi pasal ni.. banyak yang aku belajar selama aku kursus 3 hari tu... memang terkesan sampai dalam hati...



till then, tatababai

What's New

Sunday, December 21, 2014

The Super Awesome #OhhSOME Fest 2014!!

Posted by Anil Wanina On 3:02 PM
#### 48 Hour Sponsored Post ###

Hi semua.. pernah dengar tentang #OhhSOME Fest? 

Ini juga adalah kali pertama aku terlibat dengan event ni.. Seronok ke tak? Apa tu #OhhSOME Fest? Ia merupakan festival untuk meraikan kegemilangan media sosial di Malaysia. Untuk tahun 2014 ini, event ini diadakan di Avenue K Mall dan jangan tak tau, 2 hari berturut-turut tau event ni berlangsung dari 13 Disember sehingga 14 Disember 2014.

On the way ke #OhhSome Fest.. sempat tau selfie dulu ^_^

Banyak aktiviti yang diadakan seperti #OhhSOME Bazaar, #OhhSOME Stage, #OhhSOME Talk dan banyak lagi. Aku sempat pergi ke beberapa tempat je sebab encik suami tak berapa sihat pulak. Iman pulak meragam sebab panas badan katanya. Makanya, sampai sana hanya sempat terjah beberapa tempat je la untuk snap gambar.

So, tempat pertama yang ditujui haruslah Hotlink. Jangan tak tau ye.. aku ni pengguna Hotlink dari zaman universiti lagi ye. Nombor pun itu je takde tukar-tukar. Terlalu setia dengan Hotlink ni sampaikan adik beradik dan mak pun semua pakai Hotlink tau..

Masa sampai ni, takde la crowd sangat so bole la nak snap sana sini dulu. Dapat lolipop tauu.. auwww.. suwit sangat Hotlink ni kan.. dah puas menjelajah booth Hotlink, kita jalan ke #OhhSOME Stage pulak layan konsert katanya kan..

Merah itu Hotlink!!!

Kat #OhhSOME Stage ni, kitorang layan plak lagu-lagu best. Layan pulak bila dengar I Am Neeta buat performance. Perghh.. rasa terbuai-buai dengan alunan suaranya. Iman pulak buat hal sebab sakit perut katanya.. So, tak sempat la layan semua penyanyi-penyanyi awesome yang buat performance tu. Kita layan Iman pulak.


Then, sebelum balik, singgah sebentar di #OhhSOME Bazaar yang semestinya menawarkan macam-macam produk dari aksesori, baju wanita sampai la ke produk-produk kecantikan. Memang cuci mata la bila dah sampai sini. Nasib la aku tak gaji lagi, kalau tak memang aku borong semua.


Since aku agak kelam kabut maka tak sempat la nak buat macam-macam aktiviti best sepanjang #OhhSOME Fest ni. Insya allah, ada rezeki lagi, yakin dan pasti aku mesti nak join aktiviti-aktiviti yang best sepanjang festival ni.

till then, tatababai

What's New

MAS : Weekend Only Offers

Posted by Anil Wanina On 8:00 AM


Salam Ahad.. macam yang korang nampak tu kan... MAS tengah buat sale ke lokasi-lokasi terpilih dengan harga yang... aummmmm.... aku pun teruja hokeyyy.... ^_^

Sambil-sambil aku dok tengok-tengok harga yang mengancam tu.. aku survey-survey juga antara lokasi-lokasi tu.. ada yang menarik minat.. ada yang biasa-biasa je.. ehem ehemm.. nantikan.. ^_^

Bagi yang berminat untuk maklumat lanjut atau membuat tempahan, bolehlah layari laman web Malaysia Airlines

Booking Date : 20 - 21 Disember 2014
Travel Date : 1 Jan - 31 Mac 2015

till then, tatababai

What's New

Saturday, December 20, 2014

Salam petang... rindu aku tak? kuangkuang.... macam comel je.. macam phuiii je... hahahhaa... okey.. nak share sikit first Blogbuster Campaigns by Nuffnang ni.. 

Memula memang dah plan baik punye nak wat video somel-somel.. tapi apakan daya.. masa semakin hari semakin pendek.. hahaha.. so, nak dijadikan cerita, sehari sebelum tarikh tutup tu baru la aku dapat wat video ni.. tu pun 9 jam sebelum tarikh tutup.. hahahah.. gigih ke idak??

Kempen ni rasanya ramai kawan-kawan aku yang dapat invitation untuk join kan.. the more the merrier.. ^_^

Sedikit sebanyak detail tentang kempen Maybank ni :

Kempen Bermula : 18 Disember 2014
Kempen Berakhir : 11 Januari 2015



So, kalau korang ada terjumpa iklan Maybank ni menari-nari kat atas nun.. jangan lupa tengok video yang aku wat tu.. kalu rajin komen la ye.. kot la ada peluang untuk kempen lain.. boleh aku wat penambahbaikan.. ^_^


Klu video tak dimainkan.. korang klik je pada button Replay Video tu.. nanti kuar la muka somel aku tu.. kahkahkahh... kelakar je aku tengok video yang aku wat ni.. kikikikii....


Dan jangan lupa klik.. untuk maklumat lebih lanjut tentang servis dan apa hadiah-hadiah yang bakal dimenangi setiap kali kita buat transaction dengan Maybank ni..


till then, tatababai

What's New

What's New?

UA-57011188-1