Quote About Life

“In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.”

― Robert Frost

What's New

Ai De Beijing

akhirnya, sampai juga saya di Beijing, China. Setelah hampir setahun mengumpul duit dan dana untuk accomodation, transport, expenses di sana.. perghh.. setahun mengumpul duit ok.. :D

Rinduku di Padang/Bukittinggi

Padang/Bukittinggi, aku kembali lagi. Kali ni dengan keluarga pula.. Pertama kali bawa Iman ke luar negara, alhamdulillah, syukur nikmat ...

Enter Slide 3 Title Here

Go to Template. Click on Edit HTML. Replace these texts with your own description. This template was designed by NewBloggerThemes.com ...

Enter Slide 4 Title Here

Go to Template. Click on Edit HTML. Replace these texts with your own description. This template was designed by NewBloggerThemes.com ...

Friday, August 29, 2014

usu, kini tunangan orang

Posted by Anil Wanina On 10:36 AM
awal Syawal ritu.. maka termaktublah adik aku yang bongsu menjadi tunangan orang.. alhamdulillah.. majlis berjalan dengan lancar walaupun bengkek-bengkek aku jadi orang dapur.. 2 hari sebelum tu dah jadi bibik kopek 2 guni bawang, dah abis siap kopek bawang, kupas kentang pulak.. tu pun 2 guni jugak.. bengkek tulang pinggang aku.. tapi takpe la.. bukan orang lain kan.. adik beradik sendiri..kalau orang lain pun aku tolong juga insya allah.. ^__^

menu hari tu adalah nasi minyak.. ko ado?? majlis tunang menu macam nasi kenduri.. hahahhaa.. torbaikk nasi minyak mak aku.. lazatttt sampai licin pinggan..tak sesia aku kopek bawang sampai sakit-sakit pinggang.. hahahhaa..

mai layan gambar.. aku dah ilang mood nak menaip dah ni...

hantaran dari pihak perempuan

si gadis hantaran

bakal adik ipar

tengah diskas katanyer

antara hantaran dari pihak lelaki

ayahanda bersama kekanda tunggal

Wakil pompuan tengah telek-telek cincin

wakil dari pihak perempuan.. ramai woo.. 7-8 kete juga le


dah lepas sarung cincin..

disebalik tabir.. dari kiri tukang wat hantaran, tukang basuh pinggan, tukang rasa
 
hantaran dan kedua pihak

mak budak pembawa dulang..

di akhiri dengan, si debab....


till then, tatababai

What's New

Thursday, August 28, 2014

Di bawah Lindungan Kaabah

Posted by Anil Wanina On 9:40 AM
entry basi.. kahkahkah... tapi tak kira.. nak wat gak.. hahahaa.. ini kunjungan tah kali keberapa tah ke Istana Budaya.. nampak sangat dah banyak kali pegi.. tapi tak la semua event teater tu aku pegi.. ada yang nak sangat pegi.. tapi tak dapat pegi sebab timing tak kena dengan schedule diri sendiri.. so, terpaksa let it go saje.. 

sebelum teater Di Bawah Lindungan Kaabah ni, aku pegi teater Bidasari.. wowwww.. terbaik wokkk.. suka ngan prop dia.. lelebih lagi fefeeling cintan cintun ngan Aiman Hakim Redza.. phuii.. verangan sajo.. kahkahkahh.. masa tu plak siri Ariana Rose tengah hot and spicy.. lagi la adorable sangat si Fathia tu bawa watak Bidasari walaupun nampak la kekakuannya sikit.. tapi takpe.. tu first time dia berlakon teater kan.. bole dimaafkan.. ahaksss...

so, teater Di Bawah Lindungan Kaabah ni memang aku nak tengok.. sebab aku memang layan movie dia yang versi Indon ler.. memang aku rasa sweet giless watak si Zainab ngan Hamid especially scene yang dorang kat pagar sorang sebelah sana dan sorang sebelah sinun tu.. so sweet.. in love tul ngan scene tu...

aku dok imagine yang versi teater ni ada la macam tu juga.. tapi takdok.. so, takpe la...

versi teater ni pada aku, biasa-biasa je.. pada aku yang dah penah tengok versi movie tu.. aku rasa versi movie lagi romantik dan lagi best.. ahaksss.. motif??? tak yah nak compare sangat... setiap satunya ada kelebihan masing-masing.. ^__^

tix for us

menonton teater bersama buddies

tiap kali pegi sini, mesti nak bergambar kat sini

bergambar bersama 'Nasha Aziz' dan 'Yasmin Hani'

barisan pelakon Di Bawah Lindungan Kaabah

sesi autograf dan bergambar

antara pelakon-pelakon yang menghadiri sesi autograf dan bergambar

Adiputra masuk lambat.. tapi itu yang dinantikan

menggedik bersama 'Fizo Omar' dan 'Adiputra' plak

semua watak dalam teater ni dibawa dengan penuh bergaya.. yang paling suka watak yang Zahid bawa.. adoiyaii.. memang pecah perut la.. sebab teater ni lain sikit dari shooting drama.. kalu shooting drama ada la action, cut bagai.. tapi ni kalau salah ke apa ke.. kena betulkan time tu gak.. tu yang kadang ada aksi spontan tu.. hihihi..

aku lom sempat lagi nak godek apa teater best kat IB lepas ni.. tapi kalu ada dan kena dengan masanya.. harus la aku terjah yoo.. ^__^


till then, tatababai

What's New

Wednesday, August 27, 2014

Wordless Wednesday

Posted by Anil Wanina On 9:52 AM


Walaupun badan kita besar, tapi hati kita ni kecik.. mudah tersentuh, mudah terasa.. oleh itu, jagalah hati kita ^__^



till then, tatababai

What's New

Tuesday, August 26, 2014

Raya dah abis?

Posted by Anil Wanina On 2:30 PM
eh eh.. raya dah abis??? olooo... pedulik.. nak jugak.. nak jugak.. kohkohkoh.. baru je transfer gambar dari kamera.. adoii.. dah berkurun woiiii... tahun ni, kami beraya di rumah sendiri.. ahaks.. takde la.. raya pertama baru balik kampung... orang lain seme dah balik raya awal-awal.. tinggal kitorang sajo yang dok bertapa lagi kat kawasan perumahan tu.. menjelang pagi raya, selepas subuh, terus gerak dari rumah ke kampung yang jaraknya lebih kurang 45 minit perjalanan.. ^__^

raya tahun ni sebenarnya biasa-biasa saje sebab mood masih sedih mengenangkan MH370 dan MH17.. lagipun aku sendiri takdok baju raya.. kecuali satu tu je la beli sebab Iman nak sama.. so satu tu je la.. pakai masa raya pertama.. pastu dah baju-baju raya tahn dolu-dolu... takde bezanya cuma makin ketat je.. T__T tumbesaran berganda-ganda nampaknye ye...

raya tahun ni, rasanya baru complete kat kampung ni semua ada kat rumah.. kalau sebelum ni, yang sulung dah awal-awal balik Pahang.. tapi kali ni.. dorang balik juga raya pertama tu.. tapi lewat sikit le.. so, dapat la beraya bersama-sama pada raya pertama tu.. alhamdulillah.. tahun lepas pulak, bertambah sorang adik ipar aku, dan bebaru ni tambah lagi sorang anak buah aku.. syukur alhamdulillah.. rezeki Allah...

insya allah.. tahun depan akan dapat 2 lagi adik ipar... tu kalau betul la perancangan dorang... kalau tak betul.. maknanya lain tahun lagi la baru dapat tambah adik ipar.. kohkohkohh...

laki aku ni suka amik gambar.. tapi kadang jadik..kadang tak jadik.. so layan je la gambar raya kitorang.. kalau rasa nak  muntah tu.. korang skip je la entry ni.. kikikii..



org minta maaf ye...

eh eh.. manja-manja pulak..

bersama Iman dan adikssss

haku... phuii.. motif posing macam ni.. hahahha

mom and daughter

mak borek, anak rintik 

kami.. masa ni baru la sibuk nak amik gambar.. masa semua orang ada takmo amik gambar..

bughok beno aku ni..

my precious mak ayah..

dari kiri, usu, mak ayah dan uda

pepoyo lagi

aik.. haku lagik..

layanzz




till then, tatababai

What's New

Monday, August 25, 2014

tipah tertipu dengan streetdeal

Posted by Anil Wanina On 3:00 PM
nampaknya dah makin ramai terkena dengan penipuan streetdeal ni.. aku ingatkan aku ngan kawan aku je la kena.. rupanya, ada yang baru kena pun ada.. tipah tertipu tipu tertipah... maknanya sistem streetdeal ni tak update lagi.. masih lagi problem yang sama ngan apa yang aku hadapi dulu.. isk isk.. 

lepas ni kena lebih berhati-hati.. macam aku ni, pantang nampak diskaun sana sini.. sure la nak grab kan.. korang pun mesti camtu kan.. tapi kalau dalam nak bagi diskaun tu, ada hidden charge... tu bukan diskaun namanya.. tu perangkap.. ko gile apa quarterly RM149 nak kena bayar semata-mata nak dapat diskaun 15%-20% tu..  agak-agak la weih...

be strong friends... lepas ni, kita kena berhati-hati wokey...



till then, tatababai

What's New

What's New?