Quote About Life

“In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.”

― Robert Frost

What's New

Ai De Beijing

akhirnya, sampai juga saya di Beijing, China. Setelah hampir setahun mengumpul duit dan dana untuk accomodation, transport, expenses di sana.. perghh.. setahun mengumpul duit ok.. :D

Rinduku di Padang/Bukittinggi

Padang/Bukittinggi, aku kembali lagi. Kali ni dengan keluarga pula.. Pertama kali bawa Iman ke luar negara, alhamdulillah, syukur nikmat ...

Enter Slide 3 Title Here

Go to Template. Click on Edit HTML. Replace these texts with your own description. This template was designed by NewBloggerThemes.com ...

Enter Slide 4 Title Here

Go to Template. Click on Edit HTML. Replace these texts with your own description. This template was designed by NewBloggerThemes.com ...

Friday, November 21, 2014

30 Days Blog Challenge #Day 8 : OOTD

Posted by Anil Wanina On 9:30 AM
Salam Jumaat... OOTD aku rini??? Hahahha.. time sakit gigi ni la sampai turn OOTD kannn... dah la pipi bengkak.. macam pau Ahmad dah ni... mm.. demi cabaran ni...

ok fine.. ^_^



OOTD

pau of the day... hahahahahaa.. okbai


till then, tatababai

What's New

Thursday, November 20, 2014

30 Days Blog Challenge #Day 7 : My Dream Job

Posted by Anil Wanina On 8:30 AM
Salam Khamis.. lama pulak tak bersiaran.. nyaris aku biarkan blog ni bersawang.. T_T gambar Koh Samui seme aku dah abis boh watermark.. kira dah siap la.. tapi aku lom ada kekuatan nak wat entry Koh Samui sebab masih dalam mood sakit gigi.. rasa lambat sangat nak tunggu Isnin depan nak operate ni..

So, sambil-sambil tu.. aku up dulu entry cabaran berblog ni.. pun dah lari abis ni.. nak wat camne.. sape soh sakit gigi kan... T_T

Okey.. back to the challenge.. kerjaya impian aku? Mmm.. harus la.. dan tidak dinafikan lagi.. kerjaya impian aku adalah seorang penulis novel.. ^_^  tapi sebab tak jadi penulis novel.. jadi penulis blog pun jadi la kan.. hahaha.. okey la tu.. penulis la jugak kan...

Kenapa? Macam yang aku g tau sebelum ni.. aku suka menulis.. masa zaman blaja dulu pun.. aku rajin tulis cerpen, ada novel bersiri sendiri tauuu.. jangan tak tauu... tapi masa tu tak tulis guna komputer mahupun typewriter... aku tulis tangan pakai pen je.. tulis dalam kertas A4.. lepas tu bind.. siap ada lagu lagi.. hahahaha.. aku ingat lagi tajuk novel tu, "Mahligai Dari Airmataku" kahkahkahh.. cite dia memang sadis gile.. ending dia pun watak heroin tu aku matikan.. klu novel skang ni.. mana ada sad ending kan.. seme nak hepi-hepi ending... huuhuuu..



till then, tatababai

What's New

Monday, November 17, 2014

30 Days Blog Challenge #Day 5 : 5 Favourite Blogs

Posted by Anil Wanina On 2:14 PM
Salam petang.. maafkan diriku yang telah lama menyepikan diri ni.. T_T janji-jenji pelesu je kan nak rajin balik tulis blog.. vavavvaa

Salahkan kesakitan gigi ni.. kikiki.. tetiba salahkan gigi pulak.. yee.. aku tengah sakit gigi.. T_T sakit wooo... later la cite kendian..

Nak smbung balik cabaran 30 hari berblog ni.. 5 blog kegemaranku.. siapakah??? Well.. kalau ikutkan, semua aku suka baca...

1. Blog Jalan-jalan
Hahahah.. general gile.. sebabnya aku suka baca seme blog-blog travel ni.. itu adalah antara inspirasi aku untuk terus berjalan dan terus berjalan.. kahkahkahh...

Antaranya, KakiBerangan, JariManis, DJ, SuperMeng, Azra dan lain-lain lagi.. aku siap bloglistkan blog-blog dorang ni kat side menu aku ni sebab senang aku nak refer.. gituu.... ^_^

Cerita je pasal jalan-jalan ni.. terus ilang sakit gigi aku.. wuwuwuuww.. atitttt T_T


2. Blog Che Mat Gebu

Inspirasi memasak ni.. aku dari yang tak reti nak wat kek.. tengok blog ni terus jadi pandai makan masak kekk.. hahahah.. okeyyy tipu... hihihi.. resepi-resepi dia seme menggiurkan... walaupun dah makan kenyang.. bila tengok gambar makanan kat blog dia.. terus lapa balik.. punya la penangan gambar dalam blog tu.. dari kenyang trus lapo...

3. I'm Yours
Sukaaaa sangat baca blog kak Neena. sebabnya semua bicara dia sangat open dan yang paling penting.. kak Neena pun suka jalan macam haku gak.. kuikuiikuii... bila baca blog kak Neena ni.. mesti terus fefeeling cantik.. hahahah.. sebabnya gaya  kak Neena ni macam ohsem.. ehem... pakai apa pun cantik.. pakai apapun tetap nampak macam Kajol... hihihi..

4. Blog Adik Beradik
Ekk.. bole plak nama blog gitu ekk.. ekceli blog adik beradik ni adalah Viruspadu, Ceera ngan Sepet. Cukup aku suka baca dari zaman aku memula aktif berblog dolu-dolu. Memula aku baca blog VP je.. sebab dulu masa kitorang aktif kat forum KMC, kitorang banyak share pasal tips nak peknen.. penah PM ngan dia.. sampai la arwah Aleesya dulu.. lepas dia pindah Somban.. makanya, tinggal gitu-gitu je.. hihihi tapi aku still mengikuti perkembangan dia thru blog dia.. merebak terus ke blog adik badik dia seme aku baca.. ^_^

5. Cahaya Cintaku
Ni pun aku suka baca sebab banyak resepi best.. hahahha.. semua resepi diajar step by step.. paling aku suka kalau dia wat dessert.. perghhh... leleh terusss... terus dan dan tu nak pegi buat kononnya laaa.. macam la reti sangat.. kikikii...



till then, tatababai

What's New

Friday, November 14, 2014

30 Days Blog Challenge #Day 6 : Who Am I In 10 Years

Posted by Anil Wanina On 10:27 PM
Hai.. salam Jumaat.. lewat aku up entry kan... ye.. ada yang rindu ke? vavavvaa..

Orait.. sambung 30 Days Blog Challenge... dah hari ke-6.. eh ehh... rasa macam baru je up entry nak wat challenge ni.. ^_^

So, siapa aku dalam 10 tahun lagi? Mmm.. rasanya dalam 10 tahun lagi.. aku masih di takuk skang ni.. nak naik pangkat? memang tak la... hahahhaa.. silap-silap KUP sampai pencen.. kahkahkah...

Dulu masa aku masuk dalam perkhidmatan kerajaan ni.. aku target..

Nak dapat kerja tetap sebelum umur 23 tahun...
Nak kawen sebelum umur 25 tahun...
Nak beli kereta sebelum umur 25 tahun...
Nak beli rumah sebelum umur 30 tahun...

Alhamdulillah.. semua tu tercapai.. dengan izin Allah...

Satu je yang masih tak tercapai lagi.. iaitu untuk menjadi diri aku bila aku dah tua nanti.. mak aii.. jauh nak pemikiran tu.. mm.. aku memang suka fikir jauh-jauh.. tapi ada certain thing aku malas nak fikir jauh-jauh.. yang tu bersebab la kan.. ^_^

So, skang umur dah 33 tahun.. so, dalam 10 tahun lagi.. aku dah set dalam mind since aku start keje dulu.. aku nak pencen pada umur 45 tahun.. pada masa tu aku nak setup bisnes sendiri.. kononnya laaa... tapi sampai skang ni tak nampak jalan.. hahahha.. jalan banyak sebenarnya.. bole pilih nak lalu jalan mana.. tapi semua jalan berliku-liku.. insya allah.. doakan aku ye aku dapat pencen dalam 10 tahun lagi nanti.. pencen dengan berjaya la ye.. ^_^ amin...



till then, tatababai

What's New

Thursday, November 13, 2014

30 Days Blog Challenge #Day 4 : 5 Favourite Followes

Posted by Anil Wanina On 2:30 PM
Since aku ada follower dari Circle!, Networkblogs dan Google... so aku akan pilih dari ketiga-tiga tu la ye... follower aku bukan la ramai sangat.. bole kira dengan jari tambah kalkulator.. kikikii

Kalau ikutkan.. semua aku suka... sebab korang la yang banyak bagi aku semangat untuk teruskan menulis dalam blog sado ni... ^_=




1. Sofu Hashim
Aku kenal dia ni masa kitorang dok bebizi beno nak join Nuffnang Raya ritu... masa ni la aku kenal ngan Sofu, Marou, Farah, Nova, Rosmiza dan lain-lain. Betul la orang cakap.. bila kita kenal orang.. network kita pun lebih besar dari sedia ada..

2. Ben Ashaari
Sape la yang tak kenal Abg Ben.. kalau tak kenal dia sekalipun, mesti kenal Qhaliff ngan Zahra kan.. gilo tak kenal budak bulat tu.. potong jari la kalau tak kenal.. hahahahha aku start berconversation ngan abg Ben ni sebab dia suka sangat ngan entry New Zealand aku katanya.. terima kasih abg Ben. Aku pun tak sangka aku boleh sampai New Zealand tu.. dan bila dah tulis-tulis balik entry tu.. terus rasa nak repeat balik.. guano ni?

3. Junet
Kitorang membesar dalam dunia blog ni lebih kurang sama je.. dari zaman satu opis.. sampai la lain opis.. orang kata dari blog hidup segan mati tak mau, sampai la jadi macam ni... pun lebih kurang juga macam dulu.. takde la hebat mana.. cumanya.. persahabatan tu lebih akrab bila dapat share macam-macam thru blog ni kan...

4. Jarimanis
Antara travel blogger yang aku suka.. bila dia follow aku.. mak aii.. terus terasa diri ini pun travel blogger.. kahkahkahhh... bukan dia je.. Kakiberangan, DJ dan Azra seme tu aku kenal (dorang tak kenal aku) thru forum Cari. kalau kat forum Cari tu.. cari je dorang ni.. tanya je apa saja pasal travel.. mesti dorang dapat jawab.. aku siap penah kena marah ngan Kakiberangan dalam forum Cari sebab dia kata aku malas nak baca.. hahahhaa... okey.. okey.. my fault.. masa tu nak cepat sangat dapat info.. terus rasa malas nak godek-godek info kat belakang-belakang.. tapi skang tidak lagi.. kita belajar dari pengalaman kan... takkan nak soh orang marah kita banyak kali kan... ^_^

5. Sha Purple
Aku kenal Sha ni masa kat Langkawi.. kalau korang baca entry dia pasal short trip ke Langkawi tu.. dia ada cerita pasal family yang selalu travel ke Langkawi tu.. hahhh.. kitorang la family tu.. kahkahkahh.. gambar dia ngan asben dia tu.. kitorang la yang amik.. hihihi.. jodoh kan.. jumpa pula di alam maya ni.. ^_^


till then, tatababai

What's New

What's New?

Free Info